Читај ми!

„Kamiondžije d.o.o.“ od 28. decembra radnim danima na RTS 1

Dugo čekana komedija „Kamiondžije d.o.o“ stiže sledećeg ponedeljka na Prvi program RTS-a. Serija od 20 epizoda u režiji Filipa Čolovića, po scenariju Gordana Mihića, biće emitovano svakog radnog dana posle Dnevnika.

Večita priča kamiondžija, u novoj seriji je prepuštena Žići i Baji, koji nas na svojim vožnjama podsećaju na, često zaboravljene, naklonost i odanost.

„Zaboravljeni ideal prijateljstva, solidarnosti, međusobnog pomaganja, razumevanja. Znači, ono što postoji u svima nama, što postoji u našem narodu, a što je zaboravljeno nametanjem nekih individualističkih, sebičnih ideala“, smatra Tihomir Stanić, jedan od glavnih likova serije. 

Priče o običnom čoveku danas se zaobilaze, a upravo ona je suština nove televizijske sage.

„Ovo nije rimejk, ovo nije nastavak, ovo je jedna potpuno nova serija. Ona je atraktivna vizuelno, svojom toplinom i mislim da su to njeni najveći kvaliteti. Ovo je priča o malim ljudima o partnerstvu, porodici“, napominje reditelj Filip Čolović.

„Za mene je Dara stub porodice. Mnogo Dara ima u Srbiji, ali su nevidljive, zbog toga što su, kako da kažem, narcisoidni tipovi ličnosti mnogo vidljiviji na socijalnim mrežama i uopšte nego što su naše Dare“, kaže glumica Paulina Manov.

Svaka epizoda je kao film. Muzika je aranžirana u istom maniru. Prva od najavljenih 20 epizoda je 28. decembra, posle Dnevnika na Prvom programu RTS-a.

Ko su nove Kamiondžije

Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote.

Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije Kamiondžije sa popularnim Čkaljom i Pavlom Vujsićem, koji su igrali Jareta i Paju, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Tokom zajedničkog rada, Baja i Žića prolaze kroz niz zanimljivih i duhovitih, a društveno aktuelnih avantura, tokom kojih gledaoci mogu da se upoznaju sa raznim sudbinama običnih, takozvanih „malih ljudi“ koji žive u provinciji i koji svoju svakodnevicu provode na sasvim drugi način, u odnosu na „brzi život“ u uzavrelim gradskim sredinama.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво