Читај ми!

Deset „Zlatnih antena“ festivala FEDIS za serije emitovane na RTS-u

Finalno veče jubilarnog 10. festivala drama i serija FEDIS i dodela nagrada „Zlatna antena“ u 14 kategorija, održano je sinoć u Domu Omladine Beograda. Pod sloganom ovogodišnjeg festivala „Serije vladaju!“, od 14 glavnih nagrada, čak 10 pripalo je serijama emitovanim na Prvom programu RTS-a – „Grupa“, „Južni vetar“, „Delirijum tremens“, „Tajkun“ i „Kalup“.

Serija Južni vetar proglašena je najgledanijom serijom ove godine, što pokazuju i zvanični rezultati gledanosti, pa je ova nagrada bez iznenađenja otišla u ruke popularne sage.

Serija Grupa osvaja tri glavne nagrade – grupa autora nagradu za najbolji scenario, Aref Zaabi za najbolju montažu i Filip Đurić za glumačko ostvarenje godine.

Goran Marković osvaja nagradu za najbolju režiju TV serije Delirijum tremens, a Suzana Gligorijević za najbolji kostim.

Serija Tajkun osvojila je tri nagrade – nagradu za najbolju fotografiju dobio je direktor fotografije Radan Popović, „Zlatnu antenu“ za najbolju glavnu mušku ulogu osvaja Dragan Bjelogrlić, a najbolju epizodnu mušku ulogu Ivan Đorđević.

Seriji Kalup pripala je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, koju je dobila Nada Šargin.

Na manifestaciji koja vrednuje TV serije u jugoistočnoj Evropi, učestvovala su ostvarenja premijerno prikazana sezone 2019/2020, a o listi učesnika odlučivala je selektorska komisija u sastavu: profesor sa FDU Feti Dautović, urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejan Dabić i urednik filmskog programa Doma omladine Dragan Nikolić.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво