Počelo snimanje televizijske serije „Crna svadba“

Ove nedelje počelo je snimanje prve domaće TV serije u žanru psihološkog trilera sa elemtnima misterije i horora „Crna svadba“.

Potpuno poštujući sve propisane epidemiološke mere, ekipa serije Crna svadba na čelu sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem, snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

Autor serije je Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić. Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliksu Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimaca i Tonija Mihajlovskog.

Specifičan naziv Crna svadba došao od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

Serije ovakvog tipa retko su rađene kako u domaćoj kinematografiji, tako i u regionu, a iz produkcijske kuće "Firefly" i partnerskog „Telekoma“ veruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda biti potpuno jedinstven TV projekat.

Emitovanje je planirano za proleće 2021. godine na Superstar kanalu koji se može videti u svim „Telekomovim“ distributivnim mrežama, a publika će imati priliku da seriju vidi i na RTS-u.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво