Anđela Jovanović o finalu "Švindlera": Morala bi da se snimi druga sezona

Svake subote i nedelje na Prvom programu RTS-a, emituje se serija "Švindleri" koju su po scenariju Đorđa Milosavljevića režirali Miroslav Lekić i Nemanja Ćeranić. Serija je privukla veliku pažnju gledalaca, a i mlada glumica Anđela Jovanović, koja tumači lik Sofije.

Švindleri su inspirisani stripom koji je scenarista serije Đorđe Milosavljević radio sa crtačem Bradom Milutinovićem još 1993. godine. Priča počinje sličnom situacijom, ali se različito razvija u seriji i stripu, tako da nije reč o doslovnoj adaptaciji. 

Anđela Jovanović je i ranije glumila sa svojim roditeljima, sa majkom na svom prvom projektu, a sa ocem u pozorišnoj predstavi Dobro došli u Srbiju. Međutim, u Švindlerima su svi prvi put zajedno, kao porodica.

Dragan Jovanović glumi gradonačelnika palanke Sofru, njegovu suprugu Soku, Branka Pujić, a Anđela njihovu ćerku Sofiju. 

„Uživala sam da radim sa Brankom i Draganom a i cela atmosfera na snimanju je bila nekako magična. Kad radim neki projekat imam osećaj kao da sam zaljubljena, imam neku ljubav prema tome i neku energiju. A na ovom projektu su svi bili zaljubljeni, valjda nam je bilo stalo", rekla je, gostujući u Jutarnjem programu, Anđela.

Dodala je da se na snimanju desilo to, da su se svi družili i funkcionisali kao jedna funkcionalna porodica i da su joj roditelji divne kolege kojima je na setu persirala, zbog vremenskog okvira serije.

„Mama mi je predavala na fakultetu, bila je profesor, tako da mi je tu bilo čudno, a sad mi je već potpuno prirodno", priča o radu sa roditeljima mlada glumica.

Seriju su radila dva reditelja. Miroslav Lekić i Nemanja Ćeranić.

„Divno je iskustvo raditi sa njima. Imali smo predstavnika jedne mlađe generacije i jednog barda srpske kinematografije i bila mi je čast da radim sa obojicom. Bilo je divno sa njima sarađivati", kaže Anđela i dodaje da je i ona imala neke predloge.

Priča „Švindlera" dešava se tridesetih godina prošlog veka u izmišljenom gradu - Palanci. 

„Serija ima neku vestern notu. Podseća me na neke Tarantinove filmove ali sa srpskim Nušićevskim obrtom. Čim sam pročitala tekst, odmah mi se dopao. Vrlo je sve specifično našem mentalitetu. Palanka je ovde lik za sebe i sa osobinama koje čovek ima u sebi. Tako sam to doživela", objasnila je Anđela.

Anđela je, inače, odlučila da živi i da se usavršava u Londonu, gde je trenutno na master studijama. 

„Tamo sami pišemo i režiramo svoje kratke filmove u kojima glume kolege sa klase. Mislim da je to glavna razlika u odnosu na dešavanja te vrste ovde, osim jezika. Uklapam se. Ja želim da snimam naše serije i filmove, s tim što bih volela da napredujem što više mogu, u smislu evropskog tržišta, i da promovišem našu zemlju. Nadam se da ću uspeti", iskrena je Anđela, koja dodaje da se nada da će biti snimljena i druga sezona serije Švindleri, koja bi posle 12 epizoda prve sezone, nastavila započetu intrigantnu priču.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво