„Dina“ je priča o Zemlji razorenoj kapitalizmom i eksploatacijom

„Dina“, koja je napisana u 20. veku, zapravo predstava budućnosti nafte, kapitalizma i eksploatacije Zemlje. Danas su samo stvari gore – kaže reditelj Deni Vilnev o naučnofantastičnom spektaklu čija je premijera zakazana za 18. decembar.

Magazin Veniti fer objavio je ekskluzivne prve fotografije sa snimanja naučnofantastičnog spektakla Dina, na kojima se mogu videti glumci Timoti Šalame, Oskar Ajzak, Zendaja, Džoš Brolin, Havijer Bardem i Rebeka Ferguson u novoj adaptaciji istoimenog legendarnog romana Frenka Herberta.

Reditelj Deni Vilnev kaže da je od početka nameravao da podeli Herbertovu knjigu i snimi dvodelno ostvarenje.

„Ne bih pristao da pravim adaptaciju ove knjige da je bio u pitanju samo jedan film. Ovaj svet je previše složen. Njegova moć je u detaljima“, objasnio je Vilnev, koji je pre Dine režirao Blejd raner 2049, Dolazak, Sikario, Zgarišta...

Glavna uloga poverena je Timotiju Šalameu kao Polu Atrejdesu, čija plemićka porodica prihvata namesništvo nad planetom Arakis. Za sve one koji nisu upoznati sa radnjom, Arakis je pustinjska planeta koja je jedini izvor najznačajnije supstance u univerzumu – začina melanž, droge koja daje nadljudske sposobnosti.

Prirodno, porodica Atrejdes zbog toga postaje neprijatelj rivalskih plemićkih porodica, kao i domorodačkog stanovništva Arakisa.

Upitan zašto je želeo da snimi Dinu u 21. veku, Vilnev kaže da se, nevezano za to u šta verovali, Zemlja menja i ljudi će morati da se adaptiraju.

„Zbog toga mislim da je Dina, koja je napisana u 20. veku, zapravo predstava budućnosti nafte, kapitalizma i eksploatacije Zemlje. Danas su samo stvari gore. Ovo je priča o tome, ali i poziv na akciju za mlade“, objasnio je Vilnev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво