Читај ми!

Nove epizode serije „Južni vetar“ od nedelje premijerno na RTS-u

„Južni vetar“ nastavlja da „duva“ istim intenzitetom. Novih deset epizoda, koje se nastavljaju na film rekordne gledanosti, počinju da se emituju od nedelje na Prvom programu RTS-a.

Nakon četiri epizode, koje su bile sastavljene od scena iz filma, od nedelje, 16. februara, na Prvom programu RTS-a počinje emitovanje premijernih deset epizoda, koje su snimane nezavisno od filma.

Uoči premijernog emitovanja novih epizoda serije „Južni vetar" održana je promocija u RTS Klubu. 

Prema rečima reditelja Miloša Avramovića, snimanje serije je za ekipu filma bilo naporno, ali su ipak uživali u stvaranju novih priča.

„U novoj sezoni imaćemo deset epizoda, što je za nas bila velika stvar, jer smo mogli sad u seriji da preskočimo objašnjavanje likova i da se fokusiramo na neke njihove intimne priče, probleme i sukobe i da se time bavimo deset sati“, rekao je Miloš Avramović.

Reditelj serije se zahvalio glumačkoj ekipi, a posebno glumcima iz inostranstva Hristu Šopovu i Paskalu Espozitu.

Miloš Biković istakao je da su pokušali da lik Maraša, kojeg on tumači, prikažu u drugačijem svetlu.

„On sam pokušava sebe da sagleda u novom svetlu i da ne bude to što je bio. Pokušava da se promeni. Koliko će mu to poći za rukom i kako to izgleda, to pratimo u tih deset epizoda“, naveo je Biković. 

Dodao je da su se potrudili da Marašev unutarnji naboj stave u prvi plan.

„Mislim da je to bio pametan izbor reditelja i autora scenarija i da će zbog toga priča biti dodatno uzbudljiva“, naglasio je Miloš Biković.

„Južni vetar“ podmladio auditorijum RTS-a

Filmska kritičarka RTS-a Sandra Perović istakla je da je javni servis prepoznao sve adute „Južnog vetra“ i da je novim serijskim projektom RTS zaokružio svoj raznolik dramski i domaći serijski program i osvežio i podmladio gledalački auditorijum.

„Uz onu staru, odanu dobili smo i neku novu publiku“, navela je Sandra Perović.

Na promociji serije predstavljena je i naslovna numera „Pazi se“ koju izvodi Jovana Nikolić.

Prva od deset novih epizoda serije „Južni vetar“ biće emitovana u nedelju u 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво