Anita Mančić za RTS: Rekli su mi da sam „sišla u narod“

Ovih dana na RTS-u gledamo je u dve različite uloge i dve različite serije – „Delirijum tremens“ i „Psi laju, vetar nosi“. Anita Mančić najmlađa je dobitnica nagrade „Žanka Stokić“, a ima i pet Sterijinih nagrada. Za gledaoce RTS-a otkriva šta znači kada se za glumca kaže da je „sišao u narod“.

Različite uloge u kojima Anita Mančić briljira na TV ekranima iznova iznenađuju publiku prethodnih dana. 

„Kada glumac dobije ulogu, pošto se poslovi ne dešavaju istovremeno, bar meni ne, ima pristup ulozi kao i svaki put. Igrom slučaja se desilo da se serije poklapaju, pa i neke reprize pa se stekne uvid da je velika razlika između likova“, objašnjava glumica gostujući u Beogradskoj hronici.

Mnogi se poistovećuju sa ulogama koje Mančićeva tumači.

„Meni je drago. Vidim i po ljudima, kao da su tek sad otkrili serijal Psi laju, vetar nosi kada je ušao u reprizu. Kažu da se jako gleda nastavak. Meni je moj prijatelj i kolega Jagoš Marković rekao da sam i ja, kao i moja koleginica Seka Sablić i još neke koleginice, da smo sišle u narod“, priča nagrađivana umetnica i dodaje da to znači da ih ljudi prepoznaju i da vole da ih gledaju.

Gošća Beogradske hronike ističe da joj sama popularnost ne znači mnogo, ali da je pripadnost koju oseća smatra privilegijom: „Zaista se lepo osećam, nikad ništa neprijatno nisam doživela, naprotiv“. 

Njen rad nagrađen je brojnim priznanjima. Ipak, nagrada za ulogu u predstavi Vrata od stakla ju je iznenadila.

„Kad bih igrala Hamleta, a dobro uradila posao, očekivala bih, to je taj kapacitet uloge i negde očekuješ nagradu. Ova uloga je tako napisana da je više u pozadini, kao neka pomoć i iznenadila sam se, zdravo sam se iznenadila jer imam utisak, mada mom utisku ne treba verovati, da sam podrška“, istakla je Mančićeva. 

Predstavu Dok nas smrt ne rastavi preporučuje kao jednu od najboljih koje se trenutno mogu videti u Beogradu: „Stvarno nemam običaj da to govorim, ali kolege sa kojima igram Miki Manojlović, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, i Mira Furlan koja je pisala tekst, sve se nekako posebno desilo“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво