Bogat program Festivala filmskog scenarija počinje 13. avgusta

Na 43. po redu Festivalu filmskog scenarija u Vranjačkoj Banji, do 17. avgusta u takmičarskom programu biće prikazano 14 filmova.

Za nagrade će se takmičiti filmovi Kralj Petar Prvi po scenariju Milovana Vitezovića, Petra Ristovskog i Vladimira Ćosića, u režiji Ristovskog, koji će i otvoriti festival, Delirijum tremens Gorana Markovića, O životu i o smrti Predraga Perišića u režiji Predraga Velinovića, Psi umiru sami Nikole Petrovića i Aleksandra Saše Radojevića.

U konkurenciji su i Šavovi prema scenariju Elme Tataragić i u režiji Miroslava Terzića, Reži Dragana Nikolića, u režiji Koste Đorđevića, Južni vetar Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića u režiji Avramovića, Zlogonje po scenariju Marka Manojlovića i Miloša Krečkovića u režiji Raška Miljkovića, Ajvar Ane Marie Rosi i Maje Todorović, u režiji Rosi, Četiri ruže po scenariju Balše Labovića i Vasilija Nikitovića u režiji Nikitovića, Teret Ognjena Glavonića, Taksi bluz Marka Backovića i Marka Jocića, u režiji Miroslava Stamatova i Pijavice za koji su scenario napisali David Albahari, Dragan Marinković i Dušan Spasojević, a režirao Marinković.

U žiriju su Biljana Maksić, Đorđe Milosavljević, laureati Festivala filmskog scenarija, i Milan Nikodijević, nekadašnji direktor festivala.

Van konkurencije 17. avgusta će biti prikazan film Godine u (v)etru Daneta Stanojčića, a u okviru postfestivalskog programa, 18. i 19. avgusta Balkanska međa Andreja Volgina, Između dana i noći Andra Martinovića i Koja je ovo država Vinka Brešana.

U okviru Festivala biće održana i Škola dramaturgije „Slobodan Stojanović“ koju će voditi Ivan Velisavljević. Zatim će uz učešće Slobodana Šijana i projekciju njegovog filma Ko to tamo peva biti obeleženo 70 godina Jugoslovenske kinoteke. Biće predstavljena i knjiga Milena Dravić ili ključ snova Anite Panić i O životu i o smrti Predraga Perišića i organizovan simpozijum „TV serije i filmovi: preplitanja i ukrštanja“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво