Američka premijera „Beogradskog fantoma“

Na Njujorškom filmskom festivalu „Gotam skrin", koji prikazuje ostvarenja neafirmisanih umetnika iz SAD i celog sveta, učestvovaće i film „Beogradski fantom".

Dokumentarno-igrani film Jovana Todorovića „Beogradski fantom" imaće 24. oktobra američku premijeru na festivalu „Gotam skrin" u Njujorku, najavljeno je na sajtu festivala.

„Beogradski fantom", sa Milutinom Miloševićem, Markom Živićem i Radoslavom Milenkovićem u glavnim ulogama, razotkriva jedan od najvećih mitova savremenog Beograda - automobilske vratolomije Vlade Vasiljevića u ukradenom belom poršeu na Trgu Slavija 1979. godine.

Na sajtu „Gotam skrina", „Beogradski fantom" se najavljuje kao „'Paklene ulice' socijalističke ere s kraja 1970-ih, i jedan od najuspešnijih filmova srpske kinematografije u poslednjih 10 godina".

Todorovićev film je prošlog proleća bio hit u beogradskim bioskopima, prikazivan je na domaćim festivalima, a odlazak na „Gotam skrin" mu je prvo ozbiljnije predstavljanje u inostranstvu.

„Gotam skrin" se održava treći put i, kako se na sajtu navodi, upoznaje Njujorčane sa „svežim glasovima i perspektivama koji dolaze od lokalnih, nacionalnih i međunarodnih tvoraca filmova".

„Misija festivala je da publici i (filmskoj) industriji pokaže radove, koji inače ne bi mogli lako da se vide, kao i da Njujorčanima pruži šansu da pogledaju sveže, neotkrivene filmove iz SAD i celog sveta", navodi se u proglasu manifestacije.

„Gotam skrin" prikazuje dugometražne, kratkometražne i dokumentarne filmove nezavisnih režisera - debitanata iz SAD i manje poznatih kinematografija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво