Nolanov „Interstelar“ od danas u bioskopima

U srpske, kao i u svetske bioskope danas stiže novi film reditelja Kristofera Nolana „Interstelar“, opisan kao „naučna fantastika sa emocijom i vizuelni spektakl“.

Grupa istraživača, koje predvode pilot-astronaut Kuper (Metju Mekonahi) i naučnica Bren (En Hatavej) zaputila se u potragu za novim staništem za ljudsku vrstu, jer Zemlja polako gubi svojstva neophodna za ljudski život.

Planete iole prihvatljive za ljudske kolonije nalaze se daleko izvan Sunčevog sistema i do njih je moguće doći jedino uz pomoć crnih rupa, ali niko nije siguran šta se nalazi na drugoj strani. Istraživači ostavljaju porodice na Zemlji i kreću u avanturu u plemenitoj želji da spasu ljudski rod.

Potraga za novim domom čovečanstva pored riskantnog putovanja uključuje i trku s vremenom kao i neizvestan povratak koji otvara pitanje šta će zateći na Zemlji, ako se na nju uopšte vrate.

Iako sinopsis deluje kao klasični „saj-faj“ zaplet, Nolan od njega pravi remek-delo savremenog filma. Koristeći sva raspoloživa izražajna sredstva filmske umetnosti, reditelj stvara svemirsku operu od koje zastaje dah.

Snimajući u savremenoj "IMAX" tehnologiji, bez upotrebe 3D-a, ekipa je uspela da pred gledaoce iznese prostranstva univerzuma u svoj raskoši. 

Povodom premijere, danas će u „Sinepleksu“ u „Delta sitiju“ biti priređen program u saradnji sa autorskim timom „Studija 13“ koji će posetiocima približiti galaksije putem specijalnih projekcija u holu bioskopa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво