Читај ми!

Kadeti „Vojne akademije“ dobili „voljno“

Završena je prva sezona „Vojne akademije“, jedne od najgledanijih domaćih serija na RTS-u u poslednjih 10 godina. Ris, Stošić, Klisura, Džaković, Laki, Zimče, Šaša, Nadica i Roksanda srešće se ponovo sledeće godine.

Potvrdivši očekivanje publike, serija Vojna akademija, našla je svoje mesto među deset najgledanijih domaćih igranih televizijskih serija prikazanih na RTS-u od 2002. do 2012. godine.

Svake subote na Prvom programu RTS, seriju je gledalo dva miliona gledalaca, odnosno trećina Srbije.

„Zaista nam je drago da je serija postigla veliku gledanost. Reakcija publike je najbolji dokaz za to i činjenica da su gledaoci, posebno mlađa populacija, prepoznali prave vrednosti o kojima serija i govori", rekla je glumica Tijana Pečenčić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Serija je podigla ugled školovanja srpske vojske i vratila neke zaboravljene vrednosti kao što su čast, hrabrost i poštenje.

U prilog tome govori i povećano interesovanje za ovogodišnji upis u Vojnoj gimnaziji i na Vojnoj akademiji, iako se nažalost mnogih izvrsnih kandidata, prima znatno manji broj.

„Ova serija je bila najpopularnija u starosnoj dobi od 15 do 19 godina. Želim da verujem da serija donosi jednu novu generaciju mladih glumaca i mislim da publika podržava to", rekao je glumac Bojan Perić.

„Posebnu zahvalnost zaslužuje producent Nele Garić, koji je prepoznao činjenicu da institucije Vojna akademija i vojska Srbije, sažimaju sve ono što je časno u našem društvu", dodao je Perić koji u  seriju tumači Stošića.

Koliko je popularna serija možemo videti i kroz štampane medije ali i onlajn društvene mreže.

Junaci serije našli su se na desetine naslovnih strana nedeljnih magazina, više stotina novinskih tekstova i u brojnim radio i TV emisijama.

Tokom posete osnovnim i srednjim školama, u Paraćinu i Svilajncu, na hiljade učenika tražilo je autograme od glumaca sa istim ushićenjem sa kojim se dočekuju i naši uspešni i omiljeni sportisti.

Ris, Stošić, Klisura, Džaković, Laki, Zimče, Šaša, Nadica, Roksanda, glavni likovi u Vojnoj akademiji, poneli su oreol koji su sedamdesetih godina prošlog veka ostvarili Bane Bumbar, junak serije Grlom u jagode, kao i Tihi, Prle i Marija u nezaboravnim Otpisanima.

„Mi imamo likove koji su potpuno različiti, a koji su pod krovom Akademije jednaki i to je ono što je publika prepoznala. Nadam se da će svi biti zadovoljni nastavkom, koji će uslediti", objasnio je Bojan Perić.

Zbog ovakvog uspeha serije, nametnuta je potreba za snimanjem nastavka koji bi pratio akademski život ovih junaka na trećoj i četvrtoj godini studija.

„Zahvaljujem se svim gledaocima koji su nas podržali, koji su pratili emitovanje serije 16 nedelja, a želeo bih da istaknem da je 16. epizoda posebna, jer traje duže u odnosu na ostale i predstavlja jedan veliki uvod u drugu sezonu", dodao je Perić.

U produkcijskoj kući NIRA pripreme za snimanje novog serijala su u toku, a emitovanje se očekuje krajem sledeće godine.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво