Читај ми!

Spremaju se skijališta, banje, novogodišnji aranžmani - zimska sezona na pragu

Iako nas natprosečno topli dani pomalo zbunjuju, zimska sezona je na pragu. Domaća skijališta već sedam godina beleže rast broja gostiju i prodatih ski-karata. Tako je bilo i tokom korone, kada su naša skijališta bila jedna od retkih u Evropi koja su radila.

Prodaja zimskih aranžmana uveliko traje, a pripreme za skijanje počinju već tokom leta. Ovog je urađen sistem za veštačko osnežavanje na stazama Bela reka 1 i 2 na Kopaoniku, a postojeće staze se proširuju.

„Internet prodaja karata preko našeg veb-šopa počinje 15. novembra i traje narednih 15 dana. U tom periodu dajemo popust na sve ski-pasove u iznosu od 15 odsto", kaže Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije.

Jahorina zimu dočekuje sa dva nova ski-lifta, na Oštroj glavi i Prači.

„Gradimo preko pet kilometara nove rasvete staza, osvetlićemo stazu na Prači, osvetlićemo stazu Novak Đoković i stazu Obućina-Bare na Trnovu", izjavio je Dejan Ljevnaić, direktor Ski-centra na Jahorini.

Posle dve godine i sva evropska skijališta su otvorena, bez ikakvih ograničenja i mera zaštite.

„Interesovanje je jako veliko, i sve destinacije koje smo radili i pre korone smo i sada stavili u ponudu, tako da su skijališta od Italije, Austrije, Slovenije, Bugarske naročito - jer su prvi krenuli sa prodajom su već u našoj ponudi", rekao je Mirko Bauk iz „Odeon vorld trevela".

Ništa manje tokom zime nisu popularne ni naše banje. Pred Novu godinu će se posle 15 godina pauze otvoriti potpuno renoviran hotel „Planinka" u Kuršumlijskoj banji.

„Naši gosti u zimskoj sezoni opredeljuju se sve više za duže boravke. Žele na taj način da provedu zimu u zdravoj i lekovitoj sredini, da koriste terapije i na taj način osveženi i sa mnogo više zdravlja vrate se i započnu novu godinu", kaže Ivan Raičević, direktor AD Planinka, Kuršumlija.

Veliko interesovanje vlada i za ostale banje u Srbiji, a očekuje se dolazak i stranih turista koji žele da deo zime provedu van svojih domova, i tako uštede na veoma skupim energentima u svojim zemljama.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво