Читај ми!

Poj slavuja, mir, delikatesi i vina - čari srpske Šampanje zovu u Latkovac

Aleksandrovac je prošle nedelje bio u znaku sedmih „Bucinih dana“. Pozorišni festival u Župu je doveo najbolje predstave, a gostima omogućio da makar nakratko osete duh i čari srpske Šampanje. Posebnu dobrodošlicu za njih su pripremili u etno-selu Latkovac, omiljenom među umetnicima, u kojem se već godinama organizuju brojna kulturna dešavanja.

Festivalske noći u gradu uz poj slavuja smenjuju latkovačka jutra. U etno-selu, na imanju na kojem su čitav vek stasavale generacije Kneževića, goste dočekuju mirisi i ukusi autentične Župe.

„Ovde kad dođete, kao da ste negde malo otišli od svega. Kao da vas je neko uzeo iz onog ludila, iz one gužve samo prebacio u neki mir. Odavno nisam čuo pčele, odavno nisam čuo tu tišinu noću. To je potpuno čarobno", priča prvak Drame Beogradskog dramskog pozorišta Milorad Miki Damjanović.

„Divno se spava , sve je opušteno, čujete ptičice pevaju što u gradu ne može ni da se zamisli. Prija ovakva jedna vrsta opuštanja u ovom fantastičnom ambijentu. Voda , vazduh, zelenilo, to je ono što verovatno čoveku iz grada najviše prija za neki zen", dodala je glumica Isidora Minić.

„Ne da napunim baterije, nego napunim i dušu, i duh i telo i sve. Imam neko svoje ćebence i svoj deo ovog predivnog, predivnog dvorišta gde zamislite - sedim i ćutim. Ovo je veliko bogatstvo", istakla je glumica Jelena Matijašević.

Etno-selo je mesto brojnih kulturnih dešavanja. Bilo da ste učesnik slikarskih kolonija, muzičkih festivala, kreativnih radionica, ili slučajni gost, dobrodošlica je ista.

„Domaćinski doček, lep, udoban smeštaj, kvalitetna vrhunska hrana srpske kuhinje, izleti u prirodu, a da posetimo i na neke znamenitosti Župe, manastire, Koznik grad, Željin... Gosti učetvuju u pripremanju hrane, u spravljanju zimnica, pravljenju vina i rakija - naravno u saradnji sa vinarima koji su svi naši prijatelji", izjavio je, ispred etno-sela Latkovac, Dragan Knežević.

Duh iskonske Srbije koji se u Latkovcu brižljivo neguje, magnet je za goste koji će i ovoga leta doći iz svih krajeva sveta. Da se odmore, uživaju i u sećanju ponesu najlepše slike Župe.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво