Читај ми!

Pogled od koga zastaje dah - vidikovac na Staroj planini

Najveće gubitke tokom 2020. godine na globalnom nivou zabeležio je sektor turizma. Pandemija koronavirusa donela je mnogo promena u načinu putovanja i korišćenja odmora. Zbog toga su tokom prošle godine najviše profitirale domaće banje i planinski centri. Prava ekspanzija turista zabeležena je na Staroj planini.

Stara planina omiljeno mesto svih ljubitelja prirode i planinarenja po kozjim stazama. Kozji kamen je prethodnih godina bio jedno od najposećenijih mesta na Staroj planini. Sa vidikovca od 1180 metara nadmorske visine pruža se nezaboravan pogled na jezero i meandre reke Visočice. 

Sve više turista iz celog sveta posećuje park prirode Stara planina. Ovde je obeleženo oko 500 metara planinarskih staza do najatraktivnijih mesta.

„Cilj je da staze prolaze kroz rezervat prirode, kao i da ih bude još više na Staroj planini", rekao je Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot.

Stara planina uspešno odoleva urbanizaciji, a još jedna bitna činjenica je da je tokom prošle godine zabranjeno građenje mini hidroelektrana, u okviru građanske inicijative „Obdranimo reke Stare planine".

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво