Domaći turisti otkrivaju nove destinacije, traži se krevet više

U pojedinim domaćinstvima valjevskog kraja, koja su već poznata po dobroj ponudi u turizmu, kapaciteti su već rezervisani i u septembru. Zbog pandemije, ovog leta mnogi otkrivaju nove turističke destinacije za odmor u Srbiji. Zato se traži krevet više u seoskim domaćinstvima i na planinama.

Domaćinstvo Obradovića u selu Podbukovi podno Divčibara, svojom okolinom, gostprimstvom i domaćom hranom, već više od 10 godina privlači turiste širom Srbije.

U toj oazi netaknute prirode uz dve planinske reke, na manje od dva sata vožnje od Beograda, ovog leta odmaraju se i novi gosti.

"Četiri dana ćemo ovde da provedemo, a žao nam je što ne možemo više jer je predivno. Deca su zadovoljna i ambijentom i hranom, naravno, i svim ovim ambijentom prirodnim, sa dve reke, sa dva potoka, divno je. Staze za šetnju bezbedne, sve u svemu dolazimo ponovo vrlo brzo", kaže gost domaćinstva.

Domaćini stalno ulažu i uvek su puni gostiju, primetila je jedna gošća.

"To govori upravo o tome da ljudi polako prepoznaju potencijale ovog kraja, da prepoznaju domaćine koji su ljubazni, koji su takvi kakvi jesu i uvek se ovde vraćaju", kaže ona.

Zbog velikog interesovanja ljubitelja prirode, kampera, planinara, domaćinstvo Obradovića postaje atraktivna destinacija za jednodnevne ture kanjonom Crne reke i dnevni odmor, uz čuvenu kuhinju domaćice Milje.

"Popunjenost je kompletna, do 15. septembra smo zauzeti. Nemamo neke velike kapacitete, zato planiramo da proširimo. Što se tiče jednodnevnih, kapaciteti su svakog vikenda popunjeni", navodi Milja Obradović.

Domaćinstvo Obradovića, uprkos proširenim kapacitetima ne može ovog leta da ugosti sve koji bi hteli da uživaju u raznovrsnoj ponudi ovog kraja.

Zato se i u sezoni obnavljaju pojedini sadržaji. Domaćini planiraju da, ukoliko im se omoguće sredstva iz povoljnih pretpristupnih fondova, obezbede uslove za boravak još više gostiju.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво