Pet minuta za seoski turizam - Na Zlatiboru 15.000 gostiju

Zlatibor je i ovoga leta jedna od naših najposećenijih turističkih destinacija. Na toj planini boravi oko 15 hiljada gostiju, popunjeno je 80 odsto kapaciteta, a specifičnost ove sezone u doba korone, jeste da je smeštaj posebno atraktivan i zato tražen u seoskom turizmu.

Zlatibor se, turistima preporučuje svojim prirodnim osobenostima, lepotom krajolika, raznovrsnim turističkim sadržajem, i već dokazanim nastojanjima domaćina da gostima ponude ono najbolje. U vreme epidemije koronavirusa, i hotelijeri i ugostitelji preduzimaju sve mere zdravstvene zaštite, kako bi se rizik od širenja bolesti sveo na najmanju moguću meru, a boravak u prirodi je blagotvoran i okrepljujući, tako da su zadovoljni i turisti i zaposleni u turizmu. 

„Svi lokaliteti i sve destinacije u našem okruženju su izuzetno dobro popunjeni,i posećeni, mislim na Stopića pećinu, na Sirogojno, na vodopad, znači, te destinacije dnevno poseti na hiljade ljudi", kaže Arsen Đurić iz Turističke organizacije Zlatibor.

Ove sezone, po svemu sudeći, najatraktivniji je odmor u okolnim selima, u etno domaćinstvima, apartmanima i vilama. Tu, gotovo da nema slobodnih mesta.

„Od marta meseca, kako je krenula ova pandemija, ja sam pun non-stop. I čak, ne mogu da odgovorim svim gostima koji žele da dođu, ne možemo da ih zadovoljimo, nemamo toliko kapaciteta da ih primimo. Došlo je i naših pet minuta, seoski turizam cveta", rekao je Desimir Marjanović iz Vodica na Zatiboru.

„ Mislim da je jako dobro što smo došli, zato što, ipak je u gradu drugačije, i gužva i vreme se teže podnosi, a ovde smo se nekako već za četiri dana preporodili", utisci su Senke Vasović iz Beograda.

A za sve koji nam dolaze, ili prolaze užičkim krajem poziv da budu strpljivi. Naime, u toku je rekonstrukcija deonice magistrale od Užica do Sušice, ka Zlatiboru, saobraća se naizmenično jednom kolovoznom trakom, pa se u danima najvećih gužvi , formiraju kolone onih koji čekaju prolaz.

Od 15 kilometara u rekonstrukciji, habajući sloj kolovoza je završen na 11,5 kilometara.

Intenzivirani su radovi u tunelima i na sanaciji dva mosta, planirani rok za završetak radova je 30.oktobar, a u užičkim „Putevima", koji izvode radove, veruju da će čitav posao biti završen ranije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво