Читај ми!

Jovan Memedović o upravljanju otpadom u Beču: Kod nas ima još mnogo posla

Jovan Memedović, autor emisije „Sasvim prirodno“, sa snimanja u Austriji, stigao je u Beograd.

Memedović je govorio o Maniši, 27-godišnjoj devojci iz Švajcarske, iz dobrostojeće porodice, koja živi u prirodnom okruženju, a odlučila se na put po Evropi peške.

 

"Ima dva konja koji nose neophodne stvari i psa. Kada nekog sretne uvek se javi i pita za pravac", rekao je Memedović.

Iz kratkog inserta iz emisije "Sasvim prirodno", saznali smo Manišina iskustva sa njenih putovanja:  

„I kada nađem mesto, nekada je to grad, nekada selo, idem i pitam ljude. To mi je teško, jer uvek moram da se pozdravim i pitam da li mogu tu da ostanem sa konjima. Uglavnom nailazim na pozitivne odgovore i sve ispadne dobro. Kada stanem, prvo skinem teret sa konja, pa napravim ogradu da mogu da ih pustim."

„Devojka svojom ekspedicijom nije želela ništa da poruči, ništa da dokaže, jednostavno, imala je želju da krene na put. Prošla je kroz Srbiju i sve zemlje Balkana. Ovo je potpuna kontra životu kakav danas živimo. Mi vodimo decu u tržne centre, letimo s mesta na mesto, stalno gledajući na sat, trošimo odeće i obuće u nenormalnim količinama. Ona je ponela na put patike, farmerke, džemper i kišnu kabanicu", rekao je Jovan Memedović.

Tema koju je Memedović snimao u Austriji je priča o tome kako veliki grad Beč upravlja otpadom.

"Važno je da pokažemo našem narodu kako to funkcioniše, šta nas čeka, a voleo bih da to što pre dođe, da mi sve to pokušamo da uradimo", rekao je Jovan.

Memedović želi da skrene pažnju na deponije, na obrazovanje ljudi o tome kako treba postupati sa otpadom.

„Potrebno je uvesti to u kulturu, u normalan život, jer to će trajati. Imam još puno posla", zaključio je Jovan Memedović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво