Читај ми!

Roj pčela ubio 63 ugrožena afrička pingvina

Šezdesettri ugrožena afrička pingvina uginuo je od uboda roja pčela blizu Kejptauna u Južnoafričkoj Republici.

Fondacija za zaštitu priobalnih ptica saopštila je da su pingvini pronađeni mrtvi kod Sajmonstauna, u čijoj okolini se nalazi kolonija pingvina.

„Posle obavljenih provera, otkrili smo pčelinje žaoke oko očiju pingvina. Ovo je veoma redak incident i ne dešava se često“, kaže klinički veterinar Dejvid Roberts.

Osim toga, on je za AFP naveo i da su na mestu događaja pronađene mrtve pčele.

Čitavo područje je nacionalni park u kom su medonosne pčele takođe deo ekosistema.

„Pingvini ne bi smeli ovako da skončaju jer su iovako u velikoj opasnosti od izumiranja. Oni su zaštićena vrsta“, istakao je Roberts.

Afrički pingvini su karakteristični po svojoj maloj veličini i žive na obali i ostrvima Južnoafričke Republike i Namibije, pa čak i do Gabona.

Njihova populacija rapidno opada, a Međunarodno udruženje za zaštitu prirode kaže da su glavni krivci komercijalni ribolov i „promene životne sredine“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво