Читај ми!

Princ iz Lihtenštajna optužen za odstrel najvećeg mrkog medveda u Rumuniji

Tokom posete Rumuniji, princ iz Lihtenštajna optužen je za krivolov jednog od najvećih evropskih mrkih medveda, u području zabranjenom za lov

Princ iz Lihtenštajna optužen je za krivolov jednog od najvećih evropskih mrkih medveda tokom posete Rumuniji. Agencije za zaštitu životne sredine optužile su princa Emanueal von und zu Liechtenstein, da je ubio medveda, starog 17 godina, koga lokalni stanovnici nazivaju Artur.

Takođe je iz agencije saopšteno da je 17-godišnji medved ubijen u zaštićenom području Karpatskih planina.

„Pitam se kako bi princ mogao da zbuni ženku medveda koja dolazi u selo sa najvećim mužjakom koji je postojao u dubini šume", rekao je Gabriel Paun, predsednik agencije "Grin", dodajući da veruje da je prinčev cilj bio da „kući odnese najveći trofej".

Rumunske vlasti istražuju navode da lov na 17-godišnjeg medveda nije bio dozvoljen i da neki umešani ljudi nisu imali dozvole za oružje, izvestio je Si-En-En, i dodao da je princ dobio četvorodnevnu dozvolu za lov i da je 13. marta platio 8.400 američkih dolara (7.000 evra) za odstrel 17-godišnjeg mrkog medveda.

Nejasno je da li je dozvola bila vezana za određenog medveda. Mrki medved je zaštićena vrsta u Rumuniji i lov na trofeje je zabranjen, ali ministar zaštite životne sredine može odobriti izuzetke, ako medvedi nanose štetu imovini ili nanose štetu stanovnicima, preneo je Gardijan.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво