Читај ми!

Tamara Vučić povodom Dana planete zasadila drvo jabuke

Dan planete zemlje obeležen je danas na prostoru ispred Konaka knjeginje Ljubice u Beogradu svečanom ceremonijom sađenja biljaka u kojoj su učestvovali supruga predsednika Srbije Tamara Vučić i ambasadori Francuske Žan Luj Falkoni i Belgije Kun Adam.

Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić prisustvovala je događaju povodom Dana planete koji je organizovan ispred Konaka kneginje Ljubice i zasadila jabukovo drvo koje se povezuje sa zdravljem i besmrtnošću.

Ona je naglasila da joj je čast i zadovoljstvo što je deo tako lepog projekta kao što je uređenje prostora ispred Konaka knjeginje Ljubice.

„Ovim divnim događajem mi obeležavamo Dan planete zemlje i afirmišemo ekologiju kao jednu od najvažnijih tema u vremenu ispred nas na globalnom nivou. Ujedno, šaljemo poruku da bi svako od nas trebalo da sredi svoje dvorište, kako bi doprineli očuvanju životne sredine“, navela je Tamara Vučić koja je prisutnima delila jabuke kao simbol zdravog života u Srbiji.

Ona je napomenula da su pametni ljudi govorili da rođenjem, zapravo dobijamo dva doma.

„Jedan je naše telo, a drugi planeta Zemlja. Naravno trebalo bi da vodimo računa i o jednom i drugom domu. Kada čuvamo planetu Zemlju mi svakako činimo dobro i našem organizmu“, dodala je Vučić.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković izrazila je zadovoljstvo otvaranjem Vrta Knjeginje Ljubice.

„U ovom prostoru je knjeginja Ljubica provela polovinu svog života. Za svoje vreme ona je bila ekološki osvećena. Današnjim događajem uključujemo se u borbu za očuvanje planete Zemlje. Od danas će svi papiri koji su se koristiti u Muzeju grada Beograda biti proizvedeni isključivo iz planskih seča šuma, što je naš dorinos razvijanju ekološke svesti", kazala je Medaković.

Biljke koje su zasađene u Konaku knjeginje Ljubice su autohtone sorte biljaka naših krajeva iz 19. veka.

To su listopadno, zimzeleno žbunje, mnogocvetne ruže i ruže pijavice.

Prostor ispred Konaka knjeginje Ljubice je podeljen pojednostavljenim krivudavim linijama u nekoliko nivoa, a rastinje je sađeno sa nameroom da cveta u svim godišnjim dobima.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво