Krvoločni zubar koji je ubio lava Sesila nastavlja po starom, sad ubija zaštićene mongolske muflone

Volter Palmer ne mari mnogo za kritike javnosti i organizacija za zaštitu životinja, pošto je njegov poslednji ulovom, za koji je platio 100.000 dolara, bila zaštićena vrsta altajskog muflona.

Američki zubar dospeo je u žižu javnosti kada je 2015. godine ubio lava Sesila, što je izazvalo osudu svetske javnosti, zbog čega su ga vlasti Zimbabvea prozvale državnim neprijateljem. 

Iako se Palmer tada pravdao da je mislio da je lov na Sesila legalno organizovan (za šta je platio 50.000 evra), stomatolog iz Minesote nije prestao da lovi zaštićene životinje.

Ovaj put argalije u Mongoliji.

Palmer je, navodno, identifikovan na fotografiji dvojice muškaraca čija su lica isečena iz kadra koji ponosno stoje i drže za rogove mrtvog altajskog argala – najveću vrstu muflona na svetu.

Kako navodi Svetski fond za prirodu, argali su zakonom zaštićena vrsta u Mongoliji i lov na njih je strogo zabranjen. Iako vrsta još nije na listi ugroženih,

Britanski list Dejli miror navodi da je zubar otputovao u Mongoliju prošlog avgusta, zajedno sa prijateljem Brentom Sinklerom. Plenu su ušli u trag uz pomoć lokalnih vodiča.

List takođe navodi da je ovan najverovatnije ubijen strelom, što nije čudno za Palmera koji je još 2009. godine privukao pažnju Njujork tajmsa zbog upotrebe samostrela u lovu na divlje zveri.

Palmer se tada hvalio da je naučio da njime majstorski barata i da je sposoban da pogodi metu na razdaljini od 90 metara.

Zubar je pre toga godinu dana osuđen na godinu dana zatvora uslovno i novčanu kaznu od 2.400 dolara zbog ubistva crnog medveda van rezervata, u Viskonsinu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво