Misteriozna smrt koza na ostrvu u Varšavi

Poljska policija istražuje smrt koza koje su vlasti u Varšavi, poslale na ostrvo na reci Visli, kako bi obrstile grmlje i tako omogućile pticama stanište na kojem bi mogle da se gnezde.

Osoba koja je posetila ostrvo prošle nedelje obavestila je ekologe da je tamo zatekla mnogo leševa tih životinja, prenosi AP. 

Policija je na ostrvu našla deset leševa koza, koji su odmah zakopani, dok je 30 životinja nađeno u veoma lošem stanju.

Kako se navodi, čovek koji je trebalo da pazi na stado izjavio je da je bacio nekoliko leševa u reku, po uputstvima vlasnika životinja.

S druge strane, ekolozi upozoravaju na potencijalne opasnosti za zdravlje ljudi.

Portparolka gradske skupštine Eva Rogala rekla je da veterinari još nisu utvrdili uzrok smrti životinja, a da vlasti pokušavaju da stupe u kontakt sa vlasnikom stada.

Oko 60 koza i ovaca sa privatne farme poslato je prošle godine na ostrvo na severu Varšave da bi pomoglo kontroli tamošnje bujne trave i grmlja, što je bila prepreka rečnim pticama da svijaju gnezda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво