Читај ми!

Lakše je prevazići rak dojke kada žene međusobno dele iskustva

A možda se i uoči na vreme ako dovoljno znamo o prevenciji. U oktobru, mesecu borbe protiv raka dojke, mnogo je kampanja sa raznoraznih strana koje govore o prevenciji ove bolesti.

Isto tako, mnoge žene žele da podele svoje iskustvo sa drugima, ne samo prevencije radi, već da bi se o ovoj bolesti pričalo kao o nekoj sa kojom se žene i trenutno bore ili su se sa njom izborile.

Ali, oktobar nije jedini mesec kada o tome treba pričati.

O raku dojke treba pričati svaki dan. Kampanja „Rak dojke - bile, videle, pobedile“ pokrenuta je sa ciljem podizanja svesti o preventivnim (samo)pregledima koji su takođe veoma važni kada je ova opaka bolest u pitanju.

U kampanji učestvuju hrabre žene koje su ovo savladale. „Blic žena“ tokom pet nedelja predstavlja pet hrabrih žena i njihovih pet priča.

Borba koju su vodile heroine Ivana Timotijević, Tamara Stajin, Slavica Stanišić, Mirjana Obradović i Tatjana Kolar jeste borba za život.

Osim njihovih priča, vrhunski domaći stručnjaci govore o prevenciji, rizicima, dijagnostici, terapijama, psihološkoj podršci, operacijama, kao i o aktuelnim i stalnim problemima u vezi sa dijagnostikom i lečenjem koje je pandemija donela. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво