Читај ми!

Rusi tvrde da je Venera njihova

Šef Ruske agencije za istraživanje svemira Dmitrij Rogozin otkrio je planove da će „Roskosmos“ poslati misije sa ciljem istraživanja Venere, tvrdeći da je to ruska planeta.

Osim „Venere-D“, zajedničke misije sa SAD, Rogozin je rekao da će Rusija poslati sopstvenu misiju na Veneru, nakon vesti da je na toj planeti pronađen fas fosfin, koji naučnici povezuju sa prisustvom života.

Rogozin je to najavio za novinare na „Heli Rusija 2020“, međunarodnoj izložbi helikoptera u Moskvi.

„Nastavak istraživanja Venere nam je prioritet“, rekao je novinarima.

„Smatramo Veneru ruskom planetom, pa ne bi trebalo da zaostajemo. Misije na Veneru su uključene u državne istraživačke programe od 2021. do 2030. godine“, istakao je Rogozin.

Venera je najbliža planeta Zemlji, a otkriće otkriće gasa fosfin u njenoj atmosferi podiglo je interesovanje za detaljnija ispitivanja.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво