Master istorije - ruske studije

Po prvi put studenti iz Srbije i zemalja regiona imaće priliku da se prijave na jednogodišnji master program tokom koga će sistematski izučavati političku, društvenu, ekonomsku i kulturnu istoriju Rusije.

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu pokrenut je studijski program Master istorije - ruske studije. Po prvi put studenti iz Srbije i zemalja regiona imaće priliku da se prijave na jednogodišnji master program tokom koga će sistematski izučavati političku, društvenu, ekonomsku i kulturnu istoriju Ruske imperije, SSSR, Rusije i država nastalih nakon raspada Sovjetskog saveza.

Takođe će moći da izučavaju i rusko-srpske, donosno sovjetsko-jugoslovenske odnose u moderno i savremeno doba sa akcentom na proučavanju društvenih, kulturnih i političkih veza, kontakata i međusobne percepcije. Studije se bave i proučavnjem savremene politike i društva Rusije i drugih zemalja istočne Evrope.

Program se realizuje u saradnji sa vodećim akademskim i naučnim institucijama u Rusiji. Radi realizacije programa Filozofski fakultet u Beogradu je zaključio ugovore o saradnji sa Moskovskim državnim univerzitetom za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Rusije MGIMO i sa Ruskim institutom za strateške studije.

U realizaciji programa koristiće se i resurse međuuniverzitetske saradnje se Istorijskim fakultetom Moskovskog državnog univerziteta „Lomonosov", odnosno saradnje sa Institutom za slavistiku Ruske akademije nauka, kao i drugim visokoškolskim ustanovama u Evropi koje realizuju programe ruskih studija.

U okviru saradnje sa partnerskim institucijama iz Rusije i Evrope predviđeno je gostovanje istaknutih ruskih stručnjaka sa ovih vodećih akademskih i naučnih institucija. U okviru programa biće organizovani i sedmodnevi i jednomesečni studijski boravak na Moskovskom državnom univerzitetu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво