Читај ми!

Novo odlaganje 5G mreže u SAD

Mobilni operateri u SAD ponovo su zamoljeni da odlože uvođenje 5G tehnologije. Avio-kompanije su zabrinute zbog mogućih problema koje bi ta mreža mogla da izazove u vazdušnom saobraćaju.

Ministar za saobraćaj SAD Pit Butidžidž i šef Federalne avijacione službe Stiv Dikson zamolili su kompanije AT&T i Verizon, dva najveća operatera, da odlože uvođenje 5G mreže zbog potencijalnih bezbednosnih rizika.

Puštanje u rad 5G mreže bilo je planirano za 5. decembar, ali je odloženo za 5. januar, zbog zabrinutosti „Erbasa“ i „Boinga“ da bi mogla da ometa letelice.

Butidžidž je sada ponovo tražio odlaganje za kraći period ne duži od dve nedelje.

Zabrinutost se pojavila zbog istog raspona frekvencija koje koriste i 5G tehnologija i uređaji koji mere visinu letelice.

Mobilni operateri su dobili dozvolu da počnu da koriste takozvanu C-frekvenciju u rasponu od 3,7 do 3,8 higaherca. Za to su u februaru 2021. platili desetine milijardi dolara.

Federalna služba za avijaciju tražila je pomeranje roka da bi prikupila više informacija o efektima 5G signala na merače visine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво