Читај ми!

I posle pandemije zaposleni u Fejsbuku će moći puno radno vreme da rade na daljinu

Kompanija Marka Zakerberga odlučila je da pojača svoju politiku fleksibilnog rada i najavila zaposlenima u „Fejsbuku“ da od 15. juna radnici na svim nivoima puno radno vreme mogu da rade na daljinu.

U kompaniji „Fejsbuk“ do sada su samo zaposleni na određenim nivoima i sa dužim radnim stažom imali pravo da zatraže aranžman rada na daljinu, a ova pravila su se razlikovala među različitim organizacionim jedinicama, objašnjava za Si-En-Bi-Si (CNBC) portparol „Fejsbuka“.

Zaposleni koji se opredele da trajno rade na daljinu i presele se na drugu lokaciju, mogu očekivati da će im zarada biti usklađena sa tržišnim cenama, kako je najavio izvršni direktor Mark Zakerberg još prošlog leta.

Za zaposlene čiji rad zahteva prisustvo u kancelariji, kompanija preporučuje da na posao dolaze bar polovinu radnog vremena, a u dogledno vreme će im biti dozvoljeno da rade po hibridnom rasporedu.

Kompanija planira da svoje kancelarije u Americi do septembra otvori sa kapacitetom od 50 odsto kako bi do oktobra omogućili potpun povratak onima koji to žele.

Takođe, najavili su da će do kraja 2021. godine zaposleni imati na raspolaganju 20 radnih dana za rad na daljinu, sve dok imaju odobrenje.

Zaposlenima koji su zainteresovani za preseljenje i rad iz inostranstva, kompanija će vremenom omogućiti rad na daljinu i preko međunarodnih granica. Od 15. juna „Fejsbuk“ će obezbediti uslove za rad na daljinu onima koji se iz Sjedinjenih Država presele u Kanadu. Oni koji budu želeli da se presele u Evropu, na Bliski Istok i Afriku moći će da rade na daljinu preko centrale u Ujedinjenom Kraljevstvu, uz dozvolu koja će zavisiti od njihove pozicije i načina rada njihovih timova. Ranije su ovi uslovi bili dozvoljeni samo u svrhu regrutacije novih kadrova i pružanja tehničke podrške.

„Fejsbuk“ planira da proširi lokacije odakle će moći da se radi na osnovu interesovanja zaposlenih i na osnovu toga u kojim delovima sveta imaju svoje poslovnice.

Portparol kompanije je u izjavi za Si-En-Bi-Si dodao i da „Fejsbuk“ stalno preispituje svoju politiku fleksibilnog rada, koristeći „podatke utemeljene na istraživanjima“.

Najave iz „Fejsbuka“ o fleksibilnim uslovima rada stižu neposredno pošto je izvršni direktor „Epla“ Tim Kuk objavio da će zaposleni od septembra morati da se vrate u kancelariju tri dana nedeljno – ponedeljkom, utorkom i četvrtkom.

„Epl“ će zaposlenima ponuditi i mogućnost da, ukoliko im pretpostavljeni odobri, dve nedelje rade od kuće.

Mnogi zaposleni u „Eplu“ su se već pobunili protiv ovog poteza, kako je objavio portal The Verge, i zatražili mogućnost da svi koji žele, nastave da rade na daljinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво