Читај ми!

Program „Duboka nostalgija“ – kako da oživite likove sa starih fotografija

Usluga na bazi veštačke inteligencije pod nazivom „Duboka nostalgija“ koja animira likove sa fotografije postala je veoma popularna na Tviteru ove nedelje, jer ljudi, po svemu sudeći, vole da prave lažne „video“ snimke. U teoriji, ovo izgleda kao dobra ideja, mada je pomalo i jezivo.

Usluga Duboka nostalgija, koju nudi internet platforma za izradu rodoslova „Maj heritidž“ koristi licencu veštačke inteligencije D-ID kako bi animirala lik sa fotografije. Ovaj postupak je sličan opciji koju nudi iOS Lajv fotos, koja daje nekoliko sekundi video-zapisa kako bi fotografi odabrali najbolji trenutak koji će zabeležiti.

Ali Duboka nostalgija može da oživi bilo koju fotografiju načinjenu na bilo kom aparatu. Program koristi video-snimke pokreta lica i primenjuje onaj koji najbolje odgovara za dotičnu fotografiju.

Njegova svrha je da vam omogući da animirate fotografije svojih voljenih koji su preminuli i vidite ih u „akciji“, što se čini kao divna ideja.

Svi koji žele ovu uslugu najpre moraju da otvore besplatan nalog na portalu „Maj heritidž“ (MyHeritage), a zatim pošalju fotografiju koju žele da „ožive“. Posle toga proces se odvija automatski – program poboljšava rezoluciju slike pre nego što je animira i kreira gif.

Među često postavljanim pitanjima na portalu našlo se i objašnjenje da fotografije neće biti dostupne „trećoj strani“, kao i da se sve fotografije koje su učitane bez kompletne registracije automatski brišu radi zaštite privatnosti korisnika.

Ova usluga se naročito dopala korisnicima Tvitera koji su prepunili objave svojim animiranim gifovima a neki su pokušali da, osim likova raznih istorijskih ličnosti, ožive i drevne statue.

Duboka nostalgija može da obrađuje samo pojedinačne snimke glave i može samo da animira lica.

Svako može da pošalje pet fotografija portalu „Maj heritidž“ da prođu kroz postupak Duboke nostalgije, a ukoliko žele da animiraju više likova, moraće da se registruju na nalog za plaćanje.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво