Sajam u Bangkoku koji će auto-industrija zapamtiti

Uprkos tome što je korona ugasila skoro sve manifestacije, jedini sajam automobila na svetu održva se u Bangkoku gde prisustvuju svi proizvođači automobila na svetu. Došli su Japanci, Amerikanci, Evropljani i Kinezi. Sve deluje kao prava automobilska bajka, iza koje stoje stroge mere obezbeđenja.

Svaki dan svi izlagači i pomoćno osoblje još u šest ujutro testiraju se na virus korone. Ulaz na sajam je takođe dozvoljen posetiocima sa validnim testovima, ali im se ipak proverava temperatura na ulasku na sajam.

Svi su obavezni da nose stalno maske, a zaraženih za sada nije bilo. Na ove stroge mere pristali su i šefovi evropskih marki kao i američki bosovi koji su došli da predstavljaju velike firme. 

„Naše hostese, ma koliko lepe, moraju da nose vizire i maske, to je obavezno na svim štandovima. U klima-uređaj svakih 10 minuta se ubacuje dezifekciono sredstvo“, objašnjava Ši Ćuvan, direktor Sajma u Bangkoku.

Sajmova automobila neće biti još najmanje dve godine ni u Evropi ni u Americi, čak je i Peking otkazao sajam. Bangkok je za sada raritet koji će biti zapamćen u auto-industriji.

„Skok turizma i biznisa je naša formula, kao i mere koje preduzimamo. Održaćemo ovakav sajam i sledeće godine, ali se nadamo da ćemo do tada imati vakcinu“, rekao je Ši.

Na sajmu je prikazno 86 novih automobila, čak 40 elketričnih. Prikazani su i modeli automobila na hidrogen i solarnu energiju, ali i deset prototipova.

Ovaj sajam, interesantno, nijedan značajniji proizvođač nije izbegao kao što su to uradili u Americi i Evropi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво