Gejts napušta upravni odbor „Majkrosofta“

Suosnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts odlazi iz upravnog odbora kompanije kako bi proveo više vremena u filantropskim aktivnostima.

Gejts ističe da želi da se fokusira na globalno zdravlje i razvoj, obrazovanje i problem klimatskih promena, pisse Bi-Bi-Si.

Sa vodeće pozicije u „Majkrosoftu“ Bil Gejts se povukao još 2008. godine.

Prema njegovim rečima, kompanija će „uvek biti važan deo njegovog života“ te da će i dalje biti angažovan u njenom vođstvu.

„No radujem se sledećoj fazi, jer je to prilika da radim na prijateljstvima i partnerstvima koja su mi najviše značila, a istovremeno i dalje doprinosim u dve kompanije na koje sam neverovatno ponosan te da se posvetim nekim od najtežih svetskih problema“, istakao je Gejts, prenosi hrvatski Indeks.

Bil Gejts, koji je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, napustio je i upravni odbor kompanije "Berkshire Hathaway".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво