Novo terensko vozilo „zastava NTV“ – uskoro u Vojsci Srbije

Kragujevačko preduzeće „Zastava TERVO“ i Vojnotehnički institut, razvili su novo terensko vozilo za potrebe vojske. Testiranje „Zastave NTV“ se privodi kraju, kažu da zadovoljava najviše svetske standarde, i da se uz male izmene može koristiti ne samo za vojne potrebe.

Posle pređenih hiljada kilometara, po najtežim terenima i vremenskim uslovima, u toku su završna ispitivanja terenskog vozila „zastava NTV“, pre uvođenja u naoružanje Vojske Srbije. Napravljen je u dve verzije. 

„Varijanta 8+1, kombi varijante, i varijanta sa singl kabinom dva, plus jednim mestom dodatne nosivosti od 1.400 kilograma, i predviđenih za vuču dodatnih 1.700 kilograma“, rekao je Ilija Ljujić, rukovodilac razvoja „Zastave TERVO“

Terenac sa nezavisnim vešanjem na sva četiri točka sada čeka potvrdu Tehničko-opitnog Centra Vojske Srbije.

„Nultu seriju za potrebe Vojske, za ovo naše vozilo, očekujemo do kraja godine, a iduće godine ulazak u serijsku proizvodnju, i za jedno i za drugo sredstvo“, izjavio je Zoran Adžić, direktor „Zastave TERVO“.

To bi u „Zastavi TERVO“, uz sadašnjih sedamdesetak radnika, značilo i otvaranje novih radnih mesta. Na to sluti zainteresovanost za novo vozilo i domaćih javnih preduzeća i stranih kupaca.

„To je tržište Severne Afrike i zemalja Bliskog istoka i to u obe varijante, i u varijanti vojnoj i u varijanti civilnoj“, rekao je direktor „Zastave TERVO“.

Novi terenac trebalo bi da zameni čitavu flotu vojnih vozila u koju se više ne isplate ulaganja.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво