Sa „Vajv kosmosom“ do virtuelne stvarnosti za nekoliko sekundi

Sistemi za virtuelnu realnost iz godine u godinu nude sve bolje korisničko iskustvo. U početku su bili teški i davali su loš prikaz slike, ali su se u međuvremenu i oni popravili. Upoznajte jedan od naprednijih sistema za virtuelnu realnost.

Ha-Te-Ce Vajv (HTC Vive) najavio je karakteristike i funkcionalnosti novog modela Vajv kosmos (Vive Cosmos). Reč je o najnovijem premijum sistemu virtuelne realnosti zasnovan na pi-siju koji je kreiran uz novi nivo dostupnosti i jednostavnosti upotrebe.

Dizajniran da raste sa korisnicima tokom vremena pomoću modularnog dizajna prednje ploče koji može da menja funkcionalnosti uređaja, kao što je nedavno najavljena modifikacija Vajv kosmos eksterno praćenje.

Potpuno novi Vajv sistem praćenja pruža pojednostavljenu postavku koja ubrzava i olakšava ulazak u VR pomoću šest kamera senzora za široko i precizno praćenje iznutra ka spolja. 

Kosmos ima rezoluciju piksela od 2.880 puta 1.700, što je uvećanje za 88 odsto u odnosu na originalni Vajv pružajući čistiji tekst i grafiku.

Potpuno novi LCD paneli smanjuju razdaljinu između piksela i u kombinaciji sa pravim RGB ekranima umanjuju efekat gledanja kroz mrežu. Jedinstveni dizajn omogućava korisnicima da skaču između realnosti i virtuelne realnosti za nekoliko sekundi bez ometanja VR putovanja.

Superiorna ergonomija i udobnost omogućavaju duža VR iskustva, a integrisane slušalice pružaju okružujući zvuk.

Kosmos takođe ima potpuno redizajnirane kontrolere koji povećavaju funkcionalnosti unutar VR-a i pružaju udobnost prilikom dugotrajnih sesija. Kosmos je takođe kompatibilan sa Vajv bežičnim adapterom za one koji žele da se kreću u VR-u a da ne budu privezani.

Vajv kosmos je VR uređaj koji isporučuje sadržaj odmah zahvaljujući uključenoj 12-mesečnoj pretplati na Vajv port infiniti tokom perioda pretprodaje. Vajv port infiniti pruža neograničen pristup stotinama najbolje ocenjenih VR aplikacija, igara i premijum video-materijala. 

Vajv kosmos je prvi uređaj koji nudi Vajv rijaliti sistem, iznova osmišljeno osnovno softversko iskustvo za Vajv kako bi se VR doživljavao manje kao pokretanje aplikacija, a više kao stupanj između svetova. 

Kosmos će imati redizajnirni korisnički interfejs koji se zove Lens radi jednostavne navigacije kroz VR i Vajv port infiniti aplikacije, kao i novi dinamički početni prostor koji se zove Oridžin. Prostor Oridžin je platforma za pokretanje VR aplikacija i interaktivnih iskustava koja će rasti tokom vremena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво