„Jutjub“ isključio 210 kanala zbog protesta u Hongkongu

Američka kompanija „Gugl“ saopštila je danas da je njen video servis „Jutjub“ blokirao 210 kanala koji su se, kako se navodi, ponašali „koordinisano“ kada su postavljali snimke u vezi sa protestima u Hongkongu.

Ovaj potez je usledio nekoliko dana pošto su Tviter i Fejsbuk naveli da su otkrili kampanju na društvenim mrežama za koju tvrde da potiče iz Kine.

Takođe su naveli da su ugasili više stotina naloga koji su objavljivali sadržaj sa ciljem podrivanja prodemokratskih protesta u Hongkongu.

„Ovo otkriće je u skladu sa nedavnim opažanjima i akcijama Fejsbuka i Tvitera u vezi sa Kinom“, napisao je na blogu Šejn Hontli, jedan od šefova 'Gugla' zaduženih za bezbednost.

On ipak nije otkrio poreklo tih kanala, prenosi Rojters.

„SAD  je duboko zabrinut zbog nastojanja Kine da manipuliše javnim mnjenjem šireći dezinformacije o situaciju u Hongkongu“, istakla je za Rojters portparolka stejt departmenta.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Ženg Šuang odbio je da direktno prokomentariše odluku Jutjuba, ali je rekao da je najveća želja kineskog naroda da se okončaju haos i nasilje u Hongkongu.

„Želja 1,4 milijarde ljudi ne može da se blokira ili kontroliše, i naravno ne može da se ugasi“, istakao je Ženk Šuan.

Tviter, Fejsbuk i Jutjub blokirani su u Kini, ali su dostupni u Hongkongu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво