Читај ми!

Tehnološki noviteti i popusti na sajmu

Organizatori i trgovci na Sajmu računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata hvale se ponudom i popustima i do 80 odsto na pojedine proizvode. Ipak, mnogo je više onih koji gledaju, testiraju i upoznaju se sa tehnološkim inovacijama, nego onih koji su došli da pazare.

Na Sajmu računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata prvi put su predstavljeni ultra HD, takozvani „4k“ televizori.

Ivan Jevđić iz „Samsunga“ kaže da je reč o do sada najvećoj postignutoj rezoluciji na televizoru, koja daje skoro četiri puta više piksela od uobičajene slike visoke rezolucije, odnosno više od osam miliona piksela.

Tu su i ekrani sa takozvanim ambijentalnim osvetljenjem, smešteno na bočne strane televizora, koji smanjuju naprezanje očiju. Osvetljenje je podešeno tako da svetla budu u boji koja trenutno preovlađuje na ekranu.

Saša Petrović iz „TP vižn“ objašnjava da ambilajt ekrani pomažu da se ekran gledaocima čini većim od 10 do 15 centimetara.

Osim najnovijih modela telefona koji su imali premijeru na sajmu u Berlinu pre nedelju dana, posetioci sajma u Beogradu imaju priliku da vide i testiraju najlakši ultrabuk računar na svetu težak samo kilogram i 60 grama.

„Ima kućište izgrađeno od karbonskih vlakana tako da je izuzetno čvrst i jak. Čak je i otporan na padove sa visine od jednog i po metra“, navodi Sava Riznić iz „Sonija“.

Ovogodišnji Sajam ima upola više izložbenih eksponata od prošlogodišnjeg, a većina proizvoda mogu se kupiti po, prosečno 10 odsto nižim sajamskim cenama.

Trgovci kažu da jedino nedostaje više kupaca. Sajam se zatvara u nedelju u 17 časova, a cena karte je 250 dinara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво