Читај ми!

„Rat konzola“ se nastavlja

Dugo očekivana „Sonijeva“ igračka konzola „Plejstejšn 4“ pojaviće se u radnjama u Severnoj Americi 15. novembra, a u Evropi dve nedelje kasnije. Da se „rat konzola“ sve više zahuktava vidi se po potezu „Majkrosofta“, koji najavljuje izlazak "Xbox One" takođe u novembru.

Sve magazinske vesti možete pronaći i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 

Konzole su odavno promenile svet video igara, a njihovi proizvođači se žestoko bore za tržište koje godišnje obrne desetine milijardi dolara. Posebno napeto je bilo poslednjih meseci otkad su i „Soni“ i „Majkrosoft“ prestavili novu generaciju konzola, a milioni ljudi sve nestrpljivije čeka njihovo pojavljivanje u prodavnicama.

„Soni“ je već dobio više od milion narudžbina za Plejstejšn 4, a šef odeljenja za kompjutersku zabavu Endrju Haus otkrio je da će se nova konzola naći na policama 15. novembra u Severnoj Americi, a u Evropi pretposlednjeg dana meseca.

„Interesovanje koje je smo izazvali je neverovatno“, istakao je Haus na „Gejmskonu“, najvećem sajmu video igara u Evropi. Plejstejšn 4 će biti u prodaji u 32 zemlje širom sveta tokom novogodišnjih praznika.

Sa druge strane, „Majkrosoft“ je obećao da će početi prodaju Xbox One tokom novembra, zahuktavajući već napet „rat konzola“.

Svakako najveći adut „Sonija“ jeste cena konzole Plejstejšn 4, koja će biti 100 dolara jeftinija od Xbox One, za koju će kupci morati da izdvoje 399 dolara.

„Majkrosoft“ je Xbox One predstavio u maju, a sudeći prema performansama i karakteristikama, gigant iz Redmonda se ozbiljno potrudio oko svoje nove igračke konzole.

Potpredsednik odseka za interaktivnu zabavu „Majkrosofta“ za Evropu, Kris Luis, kaže da su narudžbine za Xbox One takođe bez presedana.

„Soni“ je obećao i da će sniziti cene verzija Plejstejšn 3 i Plejstejšn vita na 199 dolara u Severnoj Americi, odnosno 270 dolara na Starom kontinentu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво