Читај ми!

Сила Турке не моли

Прва Туркиња која се обнажена сликала за „Плејбој“ изазвала је бурне реакције широм Немачке, где живи, али и шире. Сила Сахин каже да јој је доста живљења по ригорозним правилима и да су изазовне фотографије њен начин да се избори за слободу, као Че Гевара.

Сила Сахин, 25-годишња девојка турског порекла која живи у Берлину, доскора је била пример за понашање модерне муслиманке у мултикултуралном друштву.

Успешна глумица је звезда немачке сапунице Good Times, Bad Times са много обожаватеља и родитељима који су се поносили њоме.

Међутим, њен последњи потез шокирао је њене родитеље и рођаке, а и поједине обожаваоце.

Лепа Туркиња сликала се за „Плејбој" (Playboy) прилично откривена и тако својој конзервативној породици послала поруку о слободи.

„Урадила сам то јер сам желела да се коначно ослободим. Ове фотографије су ослобођење од свих забрана и рестрикција које сам трпела кроз детињство", изјавила је Сила.

Њена породица је била згрожена, а мајка је прекинула сваки контакт са њом.

Сила је, ипак, успела да разговара са оцем, такође глумцем, који је изразио забринутост због реакција не само турског друштва у Немачкој, већ и муслимана широм света.

Глумица је изјавила да је фотографијама желела да позове на акцију и друге Туркиње које су, такође, патиле због свог порекла, које подразумева да је њихов избор често ограничен, да су им мужеви унапред изабрани и да им је чедност строго чувана.

„Предуго сам се трудила да радим све како треба. Желим да ове фотографије покажу младим Туркињама да је у реду да живите како желите."

Њен потез шокирао је и ширу јавност, јер је Сила прва Туркиња која се обнажила за „Плејбој".

„Осећам се помало као Че Гевара. Читав живот слушам мушкарце како ми говоре да не треба да излазим, да се дотерујем и да имам мушке пријатеље. Тако сам развила екстремну жељу за слободом."

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво