Еф-Би-Ај признао постојање ванземаљаца?

Амерички Федерални истражни биро (FBI) објавио је велики број докумената у којима се наводе случајеви блиског сусрета са ванземаљцима. У извештају из 1950. године стоји да су агенти нашли три летећа тањира са све посадом.

Летећи тањири са телима ванземаљаца 1950. године нађени су у Сједињеним Америчким Државама, пише у управо објављеном документу америчке савезне полицијске службе Еф-Би-Ај (FBI), преноси лондонски лист Гардијан.

Еф-Би-Ај је на свом сајту (http://vault.fbi.gov/UFO) објавио мноштво докумената из тог периода.

У једном извештају из 1950. године, сведок-истражитељ америчког Ратног ваздухопловства, тврди да су три летећа тањира нађена и преузета, а да су у њима била и тела посаде-ванземаљаца.

У службеној белешци, FBI даље пише: „У сваком (летећем тањиру) су била по три тела људског облика, али висока свега три стопе (око 90 сантиметара), одевена у веома фини метални материјал. Свако тело је било умотано на начин сличан компресионим оделима за велике брзине која носе пробни пилоти".

Према тврдњама војног истражитеља, летећи тањири су пали због деловања „моћног владиног радара" у тој области, који је омео уређаје за управљање свемирским бродом.

У другом извештају се наводи да је 1949. примећен пад сребрног објекта после чега је уследила експлозија. Америчке ваздухопловне снаге су овај догађај повезале са падом два „боинга Б-29", која су у то време имала маневре на већим висинама.

Предмет који би могао бити метеоролошки балон, пао је 1947. године код места Розвел, у Њу Мексику, што је од тада извор тврдњи да је то, у ствари, био летећи тањир који су власти САД заплениле, заједно са ванземаљском посадом, пише Гардијан.

Међу документима је и један у коме се наводи да је доста извештаја о НЛО уништено, јер су „стизали у великом броју" и нису садржали „ништа што би интересовало Еф-Би-Ај", а и било их је толико да нису имали где да их чувају.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво