Сладолед од мајчиног млека?!

Чак ни најснабдевеније посластичарнице ни специјализоване радње немају производ који један ресторан у Лондону са поносом представља - сладолед од мајчиног млека! За 14 фунти, они који не буду рекли „бљак“ моћи ће да уживају у специјалитету од првокласног, природног млека жена, ваниле и лимуна.

Љубитељи сладоледа у Лондону ускоро ће моћи да уживају у потпуно новом укусу. Уз напомену да је реч о органском производу, један специјализован ресторан планира да у понуду уврсти и сладолед од мајчиног млека!

Специјалитет справљен од мајчиног млека назван је „Бејби Гага" (Baby Gaga) и од петка ће се служити у ресторану Icecreamists у лондонском Ковент Гардену.

Власник ресторана Мет О'Конор уверен је да ће посластица коју цени 14 фунти бити веома тражен производ.

Млеко које је неопходно за сладолед обезбедиле су мајке које су се одазвале Интернет реклами на форуму Mumsnet.

Викторија Хили, мама из Лондона, била је једна од жена које су донирале млеко када су виделе оглас који је објавио ресторан.

Будући да ради са женама које имају проблем са дојењем беба, Викторија верује да ако би више одраслих било свесно колико је мајчино млеко укусно, више мајки би било спремно и да доји своје бебе.

„Шта може бити природније од сладоледа од свежег млека? За мене је то још један начин зарадим нешто новца и тако се изборим против рецесије", навела је Хили у саопштењу које преноси Дејли мејл (Daily Mail).

И сама је пробала сладолед први пут тек недавно.

„Веома је леп, заиста се топи у устима", описала је сладолед Викторија која је само једна од петнаестак жена које су обезбедиле неопходан састојак посластице.

Основни састојци „Бејби Гага" сладоледа су ванила, кора лимуна и мајчино млеко.

Према речима Мета О'Конора, реч је само о једном од десетак радикално другачијих укуса које су у ресторану недавно одабрали.

„Неки ће када буду чули за ово рећи: 'Бљак', али то је, у ствари, чист, органски и потпуно природан производ", објаснио је О'Конор, истакавши да је прво што је тог јутра појео био управо „Бејби Гага" сладолед и да се сјајно осећа.

На идеју да од млека жена могу да се праве разни интересантни гастрономски новитети дошао је и један Американац који је направио сир. Ипак, надлежне градске службе спречиле су домишљатог власника ресторана у Њујорку да на мени уврсти јела направљена, између осталог, и од сира од млека своје супруге. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво