Амбасадорка за ванземаљце?

Вест да ће астро- физичарка Мазлан Отман бити именована за амбасадора за ванземаљце је чиста научна фантастика, тврде из Уједињених нација.

Уједињене нације су јуче демантовале тврдњу британског листа Сандеј тајмс да ће шефица Службе УН за питања свемира (УНООСА) Мазлан Отман бити именована за амбасадора за случај контакта са ванземаљцима.

Текст Сандеј тајмса је „бесмислица", саопштила је УНООСА. „Задатке канцеларије за питања свемира одредила је Генерална скупштина Уједињених нација и то се неће мењати", додаје се у саопштењу службе чије је седиште у Женеви (www.unoosa.org).

Малезијска астрофизичарка Мазлан Отман је од 2007. године шефица канцеларије УН за „односе са свемиром", „успаване мале службе" са 20-так запослених који већи део радног времена проводе пазећи да се сателити не сударе у орбити или да нека земља не инсталира оружје у свемиру.

Вест коју је пласирао Сандеј тајмс брзином светлости је обишла планету и већина медија се „упецала".

Лист је, између осталог, цитирао њен говор са недавно одржаног семинара у којем је причала о потрази за ванземаљским сигналима и како би Земља морала имати координирану реакцију, а да је УН најбоља организација за тај посао.

Међутим, агенција АФП указује да је Отман у интервјуу из јула 2009. године, на питање о томе ко би у име човечанства разговарао са ванземаљцима ако они посете Земљу, рекла да би то „требало да буде генерални секретар УН... и зато смо ми ту".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво