Читај ми!

Кобасица, а сија као звезда – научник обмануо људе кобасицом као да се ради о фотографији звезде

Светски реномирани научник морао је да се извини након што је тврдио да је поделио запањујући фотографију звезде, за коју се испоставило да је само кришка кобасице.

Етјен Клајн, прослављени француски физичар, поделио је фотографију на којој се налази, како је тврдио, Проксима Кентаури – најближа звезда Земљи поред Сунца. Рекао је да је фотографија направљена телескопом „Џејмс Веб“, који је већ претходних две недеље направио велики број изузетних снимака.

„Овај ниво детаља... Нови свет откривамо сваки дан“, истакао је Клајн.

На први поглед и имајући у виду да се ради о познатом стручњаку, људи су заиста помислили да се заиста ради и звезди.

Међутим, на мало бољи поглед, примећује се да је на фотографији нешто посве призменије – кришка кобасице на црној позадини.

Сат времена после првог твита, Клајн је написао да се шалио, наводећи да глад може да утиче на когнитивне радње.

„Према савременој космологији, ниједан објекат који припада шпанској кухињи не постоји нигде сем на Земљи“, додао је научник.

Међутим, после тога Француз је морао поново да се огласи на оптужбе да се и сам преварио.

Због тога се својим пратиоцима извинио тврдећи да је фотографија била само шала и поново их подсетио да треба да сумњају и пропитују истинитост тврдњи чак и ауторитета попут њега.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво