Читај ми!

Двојнику Кијану Ривса враћен Фејсбук профил после две године

Бразилац Маркос Живес изгледа индентично као познати холивудски гуумац Кијану Ривс.Пошто му је налог на Фејсбуку суспендован пре две године, суд је пресудио у корист двојника Киjануа Ривса, коме ће бити исплаћена одштета.

Маркос Жевес, изгледа скоро идентично као Кијану Ривс, а то је приметио када је имао 17 година. Иако у почетку није мислио да зарађује на основу свог изгледа, одлуку је променио када је изгубио посао на нафтном танкеру. Друштвену мрежу Фејсбук користио је у промотивне сврхе, па је стекао много пратилаца. Ипак Фејсбук је одлучио да суспендује његов налог.

Маркос је поднео тужбу против Компаније "Фејсбук" и после две године успео је да поврати профил на суду у Рио де Жанеиру.

Судском одлуком наложено је "Фејсбуку" да у року од пет дана поново активира његов налог и да исплати Маркосу 770 фунти. Ако у предвиђеном року "Фејсбук" не исплати Маркосу одређену суму, онда ће морати да плаћа на дневном нивоу по 31 фунту.

"Била је то двогодишња борба. Када су ме препознали као двојника, Фејсбук ми је уклонио профил за мање од три месеца. Било је много лажних профила који су се претстављали као ја и од фанова су тражили новац. Лажни профили су остали онлајн", истакао је Маркос Жевес.

Маркос има профили на Инстаграму где редовно објављује фотографије. На тој друштвеној мрежи тренутно има преко 170.000 пратилаца.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво