Читај ми!

Напио се па изгубио УСБ са подацима становника целог града

За многе, пиће после посла је уобичајен начин опуштања након напорне недеље. Али један радник из Јапана, уместо тек краткотрајног мамурлука, могао би да трпи дуготрајне последице, пошто је изгубио важан УСБ после ноћног изласка са колегама.

„Флеш" који је носио са собом и изгубио - садржао је личне податке скоро пола милиона људи. Неименовани мушкарац последњи пут је УСБ видео у свом ранцу, пре вечери опијања у граду Амагасаки, северозападно од Осаке.

Провео је неколико сати пијући у локалном ресторану пре него што се на крају онесвестио на улици, објавили су локални медији.

Када је на крају дошао свести, схватио је да му недостају и торба и УСБ.

Јапански емитер НХК известио је да мушкарац, за којег се наводи да има 40 година, ради за компанију која одређује и пружа бенефиције домаћинствима која су ослобођена пореза.

Он је у уторак увече пренео личне податке становника целог града на УСБ пре него што се састао са колегама током ноћи у граду.

Градски званичници су рекли да изгубљени УСБ садржи имена, датуме рођења и адресе свих становника града. Такође, ту су и осетљивије информације, укључујући пореске податке, бројеве банковних рачуна и информације о породицама које примају социјалну помоћ.

На срећу по човека, градски званичници су рекли да су подаци који се налазе на диску шифровани и закључани лозинком. Додали су да до сада нема знакова да је неко покушао да приступи информацијама.

Међутим, због срамног инцидента, градски званичници су се извинили суграђанима, међу њима и градоначелник.

„Дубоко жалимо што смо дубоко нарушили поверење јавности у управу града", рекао је званичник града Амагасакија на конференцији за новинаре.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво