Читај ми!

Планинска трка „Ивањица трејл“ преко Голије, Јавора и Мучња

У најмасовнијој планинској трци скоро две стотине такмичара и рекреативаца прошло је преко три ивањичке планине. У спортско-туристичкој манифестацији такмичари и туристи обишли су Голију, Јавор и Мучањ.

Такмичари су кренули са Јанковог камена, највишег врха Голије, и прву етапу од 32 километра и у првом дану завршили у селу Ковиље. Потом су другог дана преко Јавора неки километар више трчали ка циљу, на планини Мучањ. А за прво место одлучивале су секунде.

Иако је тркачка стаза била захтевна, такмичари из свих крајева Србије уживали су у атрактивним ивањичким пределима, кроз живописна села, пропланке и шуме.

„Дошли смо да подржимо трку и баш смо се одушевили. Предели су нестварни. Мислим да је ово феноменално. Трка има баш доста потенцијала, мислим да ће следеће године привући доста добрих тркача“, истакла је Татјана Јовановић, такмичарка из Београда.

Да се нађу идеални путеви и организује дводневна трка било је потребно више од шест месеци. Чак 151 такмичар имао је задатак да пређе 66 километара преко три ивањичке планине.

„Укупно су трчали 6,7 километара или осам сати, два дана. Стварно су људи показали изузетну спремност, а мени је најдраже што су упознали овај крај на један посебан начин. Свих 66 километара су буквално ишли пешке, били сами са природом. И феноменалан је одзив, то што су видели, то што су доживели, како у природи тако и на стази“, истакао је Мирко Главинић, организатор трке.

„Сама манифестација 'Ивањица трејл' отворила је нове видике, пласирала високо Ивањицу, Голију, Мучањ, Јавор, Кушиће не само у Србији већ и у целој Европи. Оно са чим ми можемо да се похвалимо јесте да смо се показали као добри домаћини, добри организатори и да се надамо да ће следеће године бити више учесника и много више гостију“, рекао је Момчило Митровић, председник Општине Ивањица.

Такмичарима и публици атрактивна је била и додела медаља на врху кршевитог Мучња, на 1.534 метра надморске висине.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво