Читај ми!

Некада застрашивао људе на плажи, а данас га се плаше јер је чувар закона

Џонатан Сирл је као дете у филму „Ајкула“ играо улогу једног од шаљивџија који постављају лажно пераје ајкуле у водама код острва Амити.

У блокбастеру из 1975. године, Ајкула, Џонатан је остварио малу улогу, а сада, чак 47 година касније, именован је за шефа полиције у граду Оакс Блаф на Мартас Вајнејард, острву у Масачусетсу где је филм већим делом снимљен.

Сирл се у филму Стивена Спилберга, чија се радња одиграва у обалском градићу на острву Амити, као мали глумац – појавио заједно са својим братом.

У главној улози је Рој Шајдер који тумачи улогу шефа полиције Мартина Бродија. У филму се појављују и Ричард Драјфус (морски биолог) и Роберт Шо (ловац на ајкуле).

Радња је усмерена на велику белу ајкулу која напада посетиоце плаже, а филм је као прототип летњег блокбастера освојио бројне награде укључујући и Оскара. 

Џонатан Сирл је сада запослен у локалној полицији.

Године 2008. оптужио је једног човека за насилно понашање јер је урадио управо оно што је он радио у филму – лагао је и говорио посетиоцима плаже да је видео пар великих белих ајкула поред обале.

Сирл је рекао да је му је част што му је понуђена позиција шефа полиције и да је то нешто на чем је „радио током целе своје каријере“.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво