Читај ми!

Индија: Туже сина јер унука још нису добили, одштета – 650.000 долара

Један пар из Индије решио је да тужи сина пилота који „још не планира бебу“ после шест година брака, и тражи одштету, јер је сву своју уштеђевину потрошио на сина и његов брак.

Индијски пар захтева да им њихов син и његова супруга или подаре унуче у року од годину дана или да им дају у кешу – скоро 650.000 долара.

Сањев и Садана Прасад кажу да су потрошили своју уштеђевину да би „подигли и школовали сина пилота и организовали раскошно венчање". Сада желе све то – да наплате.

„Мој син је у браку шест година, али још не планира бебу", навео је пар у поднеску предатом суду у Харидвару где још стоји: „Када бисмо имали унуче са којим бисмо проводили време, наш бол би био подношљив".

Компензација коју траже – 50 милиона рупија (646.000 долара) – укључује трошкове свадбеног пријема у хотелу са пет звездица, луксузни аутомобил вредан 80.000 долара и плаћање меденог месеца за младенце у иностранству.

Родитељи су такође издвојили 65.000 долара да би њихов син био школован за пилота у САД, а вратио с у Индију – незапослен.

„Морали смо да узмемо и кредит за изградњу наше куће и сада пролазимо кроз многе финансијске потешкоће. И психички смо прилично у проблему, живимо сами", кажу родитељи пилота.

Адвокат пара, Арвинд Кумар, рекао је да се саслушање на суду у северној Индији тим поводом обавити 17. маја.

Индија, иначе, има снажан традиционални заједнички породични систем који укључује суживот више генерација које често живе у истом домаћинству.

Међутим, последњих година тренд се променио, тако да млади парови радије одлазе од родитеља или браће и сестара, а жене – као што је у овом случају – одлучују да раде уместо да се фокусирају на рађање деце и останак код куће.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво