Читај ми!

Шеф Мишленове кухиње долази у Србију

Захваљујући Удружењу „Ја волим Француску“ Србију ће посетити господин Кристијан Тетедоа, шеф Мишленове кухиње, „најбољи од најбољих“, човек који је током своје богате каријере био лични кувар председника Француске и понео титулу најбољег ресторатера, учитеља свих кувара и председника Мишлeнових кувара у Француској.

Како наводи гошћа Јутарњег програма Слађана Новаковић, председница Удружења „Ја волим Француску“, припрема доласка господина Кристијанa Тетедуа је захтевала успостављање контакта са представницима из туристичког, угоститељског и културног сектора Републике Француске.

„Упркос свим препрекама, захваљујући доброј вољи, истрајности, као и професионализму, успели смо да одолимо свим изазовима и на крају добили потврду о доласку господина Кристијана Тетeдуа у нашу земљу у периоду од 4. до 7. маја“, наглашава Новаковићева.

Поред тога, било је неопходно испунити више услова како би се обезбедио долазак уваженог госта.

На 10.000 метара надморске висине људско чуло укуса реагује са две трећине капацитета. Уместо да користи додатке као што су шећер, со и бибер како би се премостила та ситуација, „Ер Франс“ као компанија користи знање и вештине Мишленових кувара, и у првој и бизнис класи служи специјалитете на којима они раде.

„Један од захтева за долазак господина Тетедуа је био управо тај да у Србију дође летом компаније 'Ер Франс' у коме ће му бити обезбеђен такав оброк, који је можда урађен баш по његовом рецепту“, истиче гошћа Јутарњег програма.

Следећи услов је био и партнерство у оквиру пројекта провереном партнеру, удружењу „Ја волим Француску“, због активности које су спровели у претходних пет година. Покрајински секретар за Привреду и туризам Војводине је допринео успешности у оквиру свих међународних пројеката Удружења.

Централни догађај посете господина Кристијана Тетедуа ће бити свечана вечера која ће бити уприличена 5. маја у ресторану „Ред квин“ у „Београду на води”. У сарадњи са гостом и његовим асистентом осмишљен је мени који је приближан укусима на које смо навикли у Србији, али ће имати и дозу нечега што није специфично за наше поднебље.

Иначе, Београд су већ посећивали носиоци Мишленове звездице и он се већ налази у Мишленовом водичу као препоручена гастрономска дестинација.

„Француска амбасада је велика подршка свим активностима Удружења 'Ја волим Француску', као и на овом пројекту, и самим тим даје велики допринос даљем јачању традиционално добрих односа између Србије и Француске“, закључује Слађана Новаковић, председница Удружења „Ја волим Француску“.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво