Читај ми!

Нова година по Јулијанском календару славила се и на Експу Дубаи

На Светској изложби најсавременијих достигнућа из свих области, Експо Дубаи, ове недеље се слави туризам и исконска потреба човека да путује. Што се Србије тиче, у нашем павиљону је било радно и парадно.

Нова година по Јулијанском календару славила се и у далеком Дубаију. Тим поводом на централном тргу комлекса од близу пет квадратних километара, наступио је Горан Бреговић са „Оркестром за свадбе и сахране“.

Публика са свих меридијана, мада већини од њих, није било јасно шта ми то прослављамо, али важно је да су се сви добро забављали. Уочи концерта Бреговић је екипи РТС-а открио, да је и њему корона помогла да открије све лепоте Србије.

„Сетиш се тамо негде неких шљивика где можеш лепо да спаваш, али онда помислиш, 'где да ме неко пегла са неком музиком глупом'. Зато онда останеш па чујеш оно што волиш“, објашњава Бреговић.

Светску изложбу у Дубаију до краја марта обићи ће 25 милиона људи. Посетиоци су углавном оптимистични и верују у моћ светског заједништва.

У наш павиљон, кажу домаћини, посетиоци долазе са предзнањем о Србији.

„Интересантно је да смо ми овде у периоду такозване зиме у Дубаију продали све вунене чарапе или прслуке које смо имали. Интересантно је то да после обиласка нашег павиљона посетиоци кажу да фасцинантно да једна култура као што је Винча, стара готово 10.000 година има исте карактеристике које има и данашња Србија“, наводи Игор Ковачевић, директор Павиљона Србије.

Идеја Експо изложбе која се одржава једном у пет година је да на једном месту окупи читав свет који ће покушати да нађе решење за савремене изазове човечанства. Изазов с којим се тренутно боримо је без преседана у новијој историји.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво