Читај ми!

Италијанске власти уводе дневну карту од пет евра за посету Венецији – град под камерама

Оваква одлука је борба града Венеције са вечитом гужвом коју праве туристи. Тиме би се масовни туризам ограничио, а туристи лакше пратили.

Досадашњи подаци показују да је до сада око 100.000 туриста сваки дан могло да прошета градским трговима. За неколико седмица више неће моћи слободно да обилазе град, већ ће туристи моћи да посете град само уколико резервишу онлајн своју улазницу у износу од пет евра,  које ће важити само један дан.

„Циљ је обесхрабрити једнодневни туризам, долазак и одлазак у истом дану, јер то умара град. Жеља нам је да одлуком подстакнемо мирнији и спорији туризам", објаснила је Симоне Вентурини, заменица градоначелника Венеције.

Око пет стотина камера пратиће посетиоце, непрестано емитујући слике са улица, које показују залутале туристе, а полиција ће такође моћи да утврди идентитет особа у стварном времену захваљујући подацима са мобилног телефона.

„Ако податке унесемо у збирни анонимни образац, можемо да видимо ко су ти људи", открила је Марија Тереза Манијеро, заменица команданта венецијанске полиције.

Систем је такође постављен тако да омогући локалним становницима да се слободно крећу. Туристичка накнада и начин ограничавања уласка у популарни град, у плану је од 2019. године, али се њено увођење одлагало из неколико разлога, укључујући и пандемију коронавируса.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво