Читај ми!

Бриони, Тито, Насер и фотографија која је после 60 година променила власника

Долазак у Југославију 1960. године био је прва званична посета некој земљи где је уз председника Насера била и његова супруга и троје деце. Боривоје Драгић из Аде је у једном тренутку водио бригу о једном од тих дечака, а тек недавно је сазнао да је то Абделхаким Гамал Абдел Насер, који је недавно, поводом обележавања годишњице Покрета несврстаних, боравио у Београду.

Насеров син, Абделхаким Гамал Абдел Насер, био је гост Београда недавно, а тим поводом приређен је и пријем у Министарству иностраних послова.

Предата му је фотографија стара више од шест деценија.

Боривоје Драгин је све време чувао фотографију, која, као и свака, има своју причу.

„Ја сам од 1959. до 1961. био на одслужењу војног рока, игром случаја сам био у морнарици. Био сам на Брионима две и по године. Када је Насер долазио у посету код нас у Југославију, они су дошли авионом до Пуле. Ми смо ишли у Пулу и довели смо их на Брионе. То је било службено сликање и ту фотографију ја сам добио од фотографа који је био лични фотограф председника Тита. Ја сам то сачувао више од 60 година", рекао је Драгић.

На питање да ли се Насеров син обрадовао када је видео фотографију, одговара потврдно.

„Осетио сам радост, видео сам на слици да се обоје смеју, и Селаковић и Насеров син, смејали су се и радовали том снимку", додао је Боривоје.   

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво