Читај ми!

Мушкарци лакирају нокте – нови тренд у свету

Тренд који у свету узима све више маха јесте елиминисање разлика међу половима, а реч која се све више користи је „флуид”, или „бити флуидан" у сексуалном опредељењу, у томе како себе дефинишемо.

Генерација „Зед" увела је лакирање ноктију за мушкарце у свим бојама и овај тренд постаје све популарнији како у Италији, тако и у свету. То је генерација рођених почетком 2.000 до 2010. године названа још centennial, digitarian, gen Z, I gen, Plural, Zoomer, genderless, која руши све баријере и границе између полова па је и „nail art" нешто што данас укључује све већи број мушкараца под називом "Men-incure.

У Италији је овај тренд лансирао репер Федез из Милана који има скоро 13 милиона пратилаца и који је супруг најпознатије инфлуенсерке на свету Кјаре Ферањи.

Ова мода није нова, наиме постојала је још седамдесетих година, алиније имала успех који доживљава данас и није постало нешто "нормално" или уобичајено.

Но овај "покрет ослобађања од досадашњих обичаја те увођење нових" има на челу личности попут Лили Нас X, Дамјано из групе Манескин, Харрy Стајлс који облаче сукње, подвезице, шминкају се и лакирају нокте.

И управо лакирани нокти мушкараца више не представљају ексцентрични гест рок звезда већ жељу генерације „З", да уклони разлике између онога што је женско и онога што је мушко.

Козметичка кућа" Layla Cosmetics" реализовала је управо са италијанским репером Федезом линију трајних лакова „NooN НооН", баш попут „Faculty" у коју верују велике козметичке куће као „ Estee Lauder" , затим „Crate", коју су створили репер Lil Yatchy i Flowerbed Nails. И Шанел је избацио линију „Boy de Chanel".

Платформа „Treatwell", која се бави праћењем тенденција у козметици издала је податак да је од јануара до октобра ове године дошло до повећања од 23 одсто у продаји лакова за мушкарце те резервацијама онлајн за ове третмане.

Боје које мушкарци највише траже су зелена, жута и јарко розе, као и светло плава или нокти који су обојени сваки у другу боју или са срцима, геометријским формама.

Да ли ће ово заиста постати нормалност или је само део тренутног тренда, време ће показати.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво